Kom
langs vragen lunchen plannen maken

Kunst in de Luwte

Festival van de ontdekking

Voor

Festival van de ontdekking Kunst in de Luwte is een multidisciplinair kunstenfestival in het Vlaams-Brabantse Roosdaal. Het richt de schijnwerpers op minder bekende genres, ondergewaardeerde kunsten en vergeten kunstenaars. Daarnaast verwijst het woord ‘luwte’ naar een sfeer van schoonheid, eenvoud, rust. LEF tekent voor programmatie, organisatie en communicatie.

  • Onder de noemer “Boekvormgeving” is er een tentoonstelling van uitzonderlijke boeken, een demo boekbinden, workshops papierscheppen, kalligrafie en stiftgedichten en wordt het Unicaat in de Luwte gemaakt door Christiaan Ketele en Paul Tieleman.

  • Bij “Gesproken woord” vinden we een lofrede van Rik Torfs, een donderpreek van Kurt Van Eeghem, Kamishibai op de fiets, Dichters in de Luwte met o.a. Stijn Vranken, Slam Poetry, de gesproken krant en de voorstelling Mieke Maaike’s Obscene Kapsalon.

  • Programmadeel “De luit als instrument” verwelkomt luitspecialisten Philippe Malfeyt, Pieter Theuns en Floris De Rycker. Zij zorgen voor intieme concerten, workshops en lezingen. Voor de gelegenheid concerteren ze samen met Frank Vander Linden, The Golden Glows, Dez Mona, Graindelavoix, Buurman, Miel Cools, Luthomania en Anton Walgrave.

Kunst in de Luwte richt de schijnwerpers op minder bekende genres, ondergewaardeerde kunsten en vergeten kunstenaars

Meer Projecten

Dit project werkt aan deze sustainable development goals (SDG's)

sdg: 4 sdg: 10 sdg: 11